Bullish Unique Three River Bottom

 

 

Typ av signal: Bullish Reversal (vändningssignal)


Föregående trend: Bearish (nedåtgående)


Tillförlitlighet: Hyfsad


Krävs ytterligare bekräftelse: Önskvärt


Antal perioder: 3

 

Liknande formationer: Bullish Morning Star spin off

 

 

 

Så här identifierar du signalen:

1. Föregående trend skall vara nedåtgående (bearish). 

2. Den första dagens kursstapel skall vara en lång röd kursstapel med små svansar.

3. Den andra dagens kursstapel har utseende som en en Hammer, med en lång svans på nedsidan. Lägsta kursen på denna svans presterar en ny lägsta kurs.

4. Den tredje dagen öppnar med ett gap nedåt men stiger och skapar en liten grön body, som stänger under andra dagens stängningskurs.

 

 

Psykologi bakom signalen:

Den första dagens kursstapel förstärker den nedåtgående trenden och säljarna. Dag två öppnar högre men efter ett tag har det bildats en röd Marubozu med en ny lägsta nivå, men innan dagen är slut har köparna kommit tillbaks, eliminerat det mesta av bodyn som säljarna skapat och stängningen sker på den övre delen av kursstapeln, vilket visar att köparna är på väg att ta över. Den tredje dagen öppnar lägre, i nivå med första dagens stängning men fortsätter upp under dagen och lyckas skapa en grön kursstapel med liten body, där stängningen sker precis under stängningen dag två.

 

Denna vändningsformation behöver bekräftas nästföljande (fjärde) dag, gärna med en grön kursstapel som inleder med ett gap upp och sedan stänger högre än första dagens öppning vilket kommer att tvinga blankare att stänga sina korta positioner och förstärka den kommande uppgången.

 

Teknisk analys - Bullish Unique Three River Bottom