Bullish Matching Low

 

 

Typ av signal: Bullish Reversal (vändningssignal)


Föregående trend: Bearish (nedåtgående)


Tillförlitlighet: Hyfsad


Krävs ytterligare bekräftelse: Önskvärt


Antal perioder: 2

 

Liknande formationer: Bullish Homing Pigeon

 

 

 

Så här identifierar du signalen:

1. Föregående trend skall vara nedåtgående (bearish). 

2. Den första kursstapeln i formationen är en lång röd kursstapel.

3. Dag två öppnar innanför första dagens body och stänger på ungefär samma nivå som dag ett. 

 

 

Psykologi bakom signalen:

När vi i en nedåtgående trend får två kursstaplar efter varandra som stänger på samma nivå bör blankare tolka detta som att en ny stark stödnivå uppstått. Marknaden har fortsatt nedåt under relativt lång tid (flera veckor) och första dagens kursstapel stärker detta scenario, men dag två öppnar upp men stänger sedan nedåt, på samma nivå (eller väldigt nära) stängningen dag ett. Blankare bör tolka detta som ett varningstecken och bör vid första tecken (absolut senast vid en stängning ovanför högsta kursen dag ett) stänga sina korta positioner, i annat fall kan de få betala dyrt för sin usla trading management.

 

Denna formation är ett tecken på åtminstone ett kortsiktigt stöd, men troligare är att det utgör en bottenformation. Det är ett utmärkt tillfälle för blankare att komma ur sina korta positioner redan i samband med andra dagens stängningsnivå. 

 

Denna formation består egentligen av två kursstaplar, den första långa kraftulla röda kursstapeln och en följande mindre röd kursstapel som stänger på samma eller väldigt nära första dagens stängningskurs. Bäst precision har formationen om den övre svansen på andra dagens kursstapel håller sig innanför första dagens body, men det är inte nödvändigt. Det är klart önskvärt med en bekräftelse nästföljande dag, gärna med en grön kursstapel som inleder med ett gap upp för att köparna skall känna sig på den säkra sidan.

 

 

 

Teknisk analys - Bullish Matching Low