Bullish Homing Pigeon

 

 

Typ av signal: Bullish Reversal (vändningssignal)


Föregående trend: Bearish (nedåtgående)


Tillförlitlighet: Hyfsad


Krävs ytterligare bekräftelse: Önskvärt


Antal perioder: 2

 

Liknande formationer: Bullish Harami

 

 

 

Så här identifierar du signalen:

1. Föregående trend skall vara nedåtgående (bearish). 

2. Den första kursstapeln i formationen är en lång röd kursstapel.

3. Dag två öppnar och stänger med en förhållandevis liten body innanför de begränsningar som bodyn i första dagens kursstapel utgör.

4. Svansarna på kursstapeln dag 2 behöver inte nödvändigtvis omfamnas (engulf) av första dagens body, även om det är önskvärt.

 

 

Psykologi bakom signalen:

Denna formation är en inside day och andra dagens kursstapel omfamnas helt och hållet av bodyn i den första dagens röda kursstapel. Volymen dag 2 är lägre än de föregående dagarna, detta är ett tecken på placerarkollektivet saknar det självförtroende och information som krävs för att bestämma om det är läge att fortsätta blanka eller vända på klacken och köpa. Det är ett utmärkt tillfälle för blankare att komma ur sina korta positioner vid denna formation.

 

Denna formation består egentligen av två kursstaplar, den första långa kraftulla röda kursstapeln och en följande liten röd kursstapel som öppnar och stänger inom första dagens body. Bäst precision har formationen om svansarna på andra dagens kursstapel håller sig innanför första dagens body, men det är inte nödvändigt. Det är klart önskvärt med en bekräftelse nästföljande dag, gärna med en grön kursstapel som inleder med ett gap upp för att köparna skall känna sig på den säkrara sidan.

 

 

 

Teknisk analys - Bullish Homing Pigeon