Bullish Gravestone Doji

 

 

Typ av signal: Bullish Reversal (vändningssignal)


Föregående trend: Bearish (nedåtgående)


Tillförlitlighet: Hyfsad


Krävs ytterligare bekräftelse: Önskvärt


Antal perioder: 2

 

Liknande formationer: Bullish Inverted Hammer

 

 

 

Så här identifierar du signalen:

1. Föregående trend skall vara nedåtgående (bearish). 

2. Den första kursstapeln i formationen är en röd kursstapel med liten men tydlig body.

3. Dag två börjar med en Doji, som inte nödvändigtvis behöver öppna med ett gap, men en eventuell svans får inte understiga första dagens lägstanotering.

4. Svansen på kursstapeln skall nå upp inom första dagens body.

 

 

Psykologi bakom signalen:

En Gravestone Doji är en specifik form av Doji där öppning- och stängning sker på samma nivå med en lång svans på ovansidan. Formationen har flera likheter med Bullish Inverted Hammer som även den är en vändningsformation som avslutar en nedåtgående trend. Dag två skall öppna under första dagens stängningskurs, därefter driver köparna kursen upp och skapar en grön Marubozu men uppgången är inte så pass kraftigt att kursen stänger över första dagens stängningskurs. Om nästa dag öppnar över stängningskursen stärker det köparna och de som blankade nära stängningskursen dag ett stänger snabbt sina positioner, vilket stärker vändningsformationen. De som bottenfiskar hjälper tillsammans med de som stänger sina korta positioner att skapa förutsättningar för ett rally. En Gravestone Doji representerar gravstenen över de säljare som strykit med under fajten kring matchen om en vändning eller ej.

 

Denna formation består endast av en kursstapel som bildas efter en karaktäristisk nedåttrend. En Bullish Gravestone Doji kräver ytterligare bekräftelse genom att nästföljande dag är en grön kursstapel som gärna får inledas med ett gap upp för att köparna skall känna sig på den säkrare sidan.

 

 

 

Teknisk analys - Bullish Gravestone Doji