Bullish Concealing Baby Swallow

 

 

Typ av signal: Bullish Reversal (vändningssignal)


Föregående trend: Bearish (nedåtgående)


Tillförlitlighet: Hög


Krävs ytterligare bekräftelse: Önskvärt med en grön efterföljande kursstapel helst med gap upp.


Antal perioder: 4

 

Liknande formationer: Bearish Three Black Crows och Bullish Ladder Bottom.

 

 

 

Så här identifierar du signalen:

1. Föregående trend skall vara nedåtgående (bearish). 

2. De första två dagarna i formationen består av två röda Marubozu no 6-staplar.

3. Den tredje kursstapeln öppnar nedåt med ett gap där köparna lyckas vända upp kursstapeln och skapa en svans på ovansidan innan de åter får ge sig för säljarna

4. Den fjärde dagens röda Marubozu no 6 är överlappar (engulfing) helt och hållet den tredje dagens kursstapel (även svansarna).

 

 

Psykologi bakom signalen:

Denna formation karaktäriseras av de två första dagarnas röda Marubozu-staplar som öppnar med gap uppåt men sedan tar säljarna över och stängningarna sker på nya lägstanivåer. I inledningen av formationen är säljarna nöjda med utvecklingen och den tredje dagens gap nedåt i öppningen men när köparna tar kursen över andra dagens stängning skapar det ett visst mått av osäkerhet hos säljarna, även om dagen stänger nedåt, med knapp marginal. När även den fjärde dagen öppnar uppåt med ett gap men säljarna lyckas återigen pressa undan köparna och få till en ny stängning strax under tredje dagens stängningskurs. Den fjärde dagen kan vara ett bra tillfälle för blankarna att täcka sina positioner.

 

Tillförlitligheten hos denna formation är hög, men trots det är det bra att nästföljande dag är en grön kursstapel som gärna får inledas med ett gap upp.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Teknisk analys - Bullish Concealing Baby Swallow