Bullish Brakeaway

 

 

Typ av signal: Bullish Reversal (vändningssignal)


Föregående trend: Bearish (nedåtgående)


Tillförlitlighet: Hyfsad


Krävs ytterligare bekräftelse: Önskvärt


Antal perioder: 5

 

Liknande formationer: Three Black Crows.

 

 

 

Så här identifierar du signalen:

1. Föregående trend skall vara nedåtgående (bearish). 

2. Den första dagen består av en lång röd kursstapel.

3. Andra dagen öppnar med ett gap nedåt.

4. Den tredje och fjärde dagen fortsätter säljarna dominera genom att skapa lägre och lägre stängningsnivåer.

5. Den femte dagen öppnar dagen över fjärde dagens stängning och fortsätter uppåt i stort sett hela dagen och stänger nära dagshögsta innanför gapet mellan dag 1 och 2.

 

 

Psykologi bakom signalen:

Den nedåtgående trenden förstärks av den andra dagens gap nedåt och följs sedan åt av tre dagar med allt lägre stängningskurser. Säljarna börjar efterhand att tappa dominansen efter en kraftfull nedåtgående kursstapel följt av ett gap som fick kursen att bli översåld. De allt mindre rörelserna och den sista dagens kursstapel i formationen bekräftar detta genom en brakeout och en stängning ovanför de senaste tre dagarnas kursstaplar, men gapet mellan dag ett och två täpps inte till, trots det kommer den nedåtgående trenden med största sannolikhet att brytas.

 

Det faktum att inte gapet mellan dag ett och två fylls ut av den femte dagens breakout innebär att det finns en viss svaghet i formationen och man bör inte förvänta sig några längre resor uppåt. Se det mer som en rekylformation.

 

Denna vändningsformation behöver bekräftas nästföljande (sjätte) dag, gärna med en grön kursstapel som inleder med ett gap upp och sedan stänger högre än första dagens öppning vilket kommer att tvinga blankare att stänga sina korta positioner och förstärka den kommande uppgången.

 

Teknisk analys - Bullish Breakaway